BU PROJE DURDURULMUŞTUR.

Bir önceki yazımda canlı destek sistemi hakkında kısa bir bilgi paylaştım. Bu yazıda ise size anlatmak istediğim Ahsar Canlı Destek Sistemi isimli uygulamanın neler yapabileceği ve ciddi anlamda hedefleri olan bir e-ticaret sitesi sahibi ya da internette hedefleri olan, ürününü tanıtan ve çok fazla ziyaretçisi olan bir firmayı nasıl mutlu edebileceğidir. Aşağıda görünen sayfa içerisine yerleştirilmiş bir canlı destek sistemidir. Ayrıca uygulamanın sitesini ziyaret ettiğinizde sayfanın sol üst yanında soru cevap, sağ üst yanında anket ve sağ alt tarafında canlı destek sistemi örneğini görebilirsiniz. Bana göre canlı destek sisteminin olmazsa olmaz bazı özellikleri vardır.

  • Canlı Destek Sistemi
  • Anket Modülü
  • Soru Cevap Modülü
  • Farklı Tasarımlı Konuşma Kutuları
  • Sayısız Siteyi Tek Panelden Yönetme
  • Sayısız Departman ve Kullanıcı Oluşturma
  • Departmanlara ve Kullanıcılara Roller ve Kurallar Oluşturmak
  • Detaylı İstatistik ve Performans Raporları Almak
  • Ziyaretçilerin ve Bilgilerinin Kimseyle Paylaşılmadığını Bilmek

İşte bu temel özellikler üzerine kurulmuş bir sistem olan Ahsar Canlı Destek Sistemi ile sınırsız sayıda web sitesini, departmanları ve kullanıcıları tek panel üzerinden izleyebilir ve detaylı raporlar alabilirsiniz. Canlı Destek Sistemi konfigrasyonunda dilerseniz otomatik karşılama ile sitede belirli bir süre vakit geçiren ziyaretçiye otomatik karşılama mesajı yazdırabilirsiniz. Eğer ziyaretçi bu mesaja cevap verirse karşılıklı konuşma başlamış olur. İsterseniz site ziyaretçisi yazmadan herhangi bir mesaj çıkmaz ama ziyaretçi destek talebinde bulunursa karşılama, operatöre atama sırasında ve bekletme sürelerinde belirli aralıklarla çoklu otomatik mesaj yazdırabilirsiniz. Bir çok canlı destek uygulamasında olmayan bu özelliklerle Ahsar Canlı Destek Sistemi kendini diğerlerinden ayırmış oluyor. Destek sistemi içerisinde ayrıca operatörlerin can simidi olan arşivlenmiş mesajlar modülü bulunmaktadır. Arşivlenmiş mesajlar sayesinde operatörler bazı standart olan çok uzun cevapları belirli başlıklar altında tanımlayıp konuşma kutusundaki Arşivlenmiş bir mesaj seçin bölümünden seçip gönderebilir. Bu mesajlar hazırlanırken her departman için ayrıca tanımlanabilir. Böylelikle 10 departmanı olan bir yapıda herkes kendi arşivlenmiş mesajını görür ve görüntü kirliliği oluşmaz. Ahsar Canlı Destek Sistemi konuşma penceresinde elini çok zor ve ağır kullanan operatörler için “Konuş Yazdır” özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesinde operatör mikrofon işaretine basıp sadece konuşur, yazı sistem tarafından yazıldıktan sonra operatöre gönder butonuna basmak kalır. İşte bu can alıcı özellikler sayesinde Ahsar Canlı Destek Sistemi operatörler için vazgeçilmez bir uygulama olur. Bahsetmek istediğim başka bir özellik ise Sık Sorulan Sorular ya da benim kullandığım Soru Cevap özelliği.

 

Soru Cevap özelliğini her sayfada farklı soru cevaplar göstererek kullanabilirsiniz. Bu özelliği dilerseniz bir buton olarak sitenin herhangi bir köşesine, dilerseniz de üstte görmüş olduğunuz gibi yazı içerisine yerleştirebilirsiniz. Eğer sayfanızda tanıttığınız ürünle ya da herhangi bir şey ile ilgili sürekli sorulan standart soru ve cevabınız varsa Soru Cevap özelliği sayesinde her sayfaya farklı soru cevaplar hazırlayabilirsiniz. Bu özelliği kullanarak operatörlerin zamanını daha verimli bir şekilde kullanmış olursunuz.

 

Anket seçeneklerini eğer sayfa içerisinde kullanıyorsanız yorumlu olarak, konuşma penceresinde kullanacaksanız tekli seçenekli ve yorumlu olarak yazılabilir şekilde hazırlamak mümkündür. Her sayfanız için ayrı ayrı oluşturabileceğiniz anket modülünün raporlaması da detaylı bir şekilde sunulmaktadır. Operatör konuşma sonunda isterse ziyaretçiyi ayrıca hazırlanmış bir ankete yönlendirebilir. Sayısız oluşturulan anketler sayfalara göre tanımlanabilir. Böylelikle siteniz ve ürünleriniz hakkında çok detaylı ziyaretçi yorumlarını anketler sayesinde toplamış olursunuz. Yazıyı fazla uzatmak istemiyorum ama son olarak kısaca İstatistik ve Raporlama özelliğinden bahsetmek isterim. Kullanıcıların istatistik raporları en ince ayrıntısına kadar tasarlanarak hazırlandı. Rapor sayfalarında kullanıcı bazlı arama yapıldığında hangi ziyaretçi ile ne konuşulduğu bilgisine kadar tarih, saat ve ip adres detayları sunulmaktadır. Kullanıcılar, departmanlar, departman grupları, tarihler hatta saat ve dakika filtrelemesi yapılarak performans raporu alınabilir. Alınan performans raporları pdf, xml ve içerikli xml olarak ayrıca kayıt edilebilir. Sonuç olarak Ahsar Canlı Destek Sistemi diğer uygulamalardan çok farklı özelliklere sahip bir destek sistemidir. Burada fazla yazamadığım ama çok daha fazla özellikleri bulunan bu uygulama ile site-ziyaretçi arasındaki köprüyü kurmak için bir çok özellik sunulmaktadır. Tam performans ile kullanıldığında sitenizin ziyaretçi sıklığı ve ürünlerinizin satışında büyük bir artış olduğunu göreceksiniz.